محمدرضا عطایی در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به افزایش 200 تومانی در هر کیلو میلگرد افزود: در مورد پروفیل، ورق و میلگرد نیز از اسفند سال گذشته تاکنون افزایش قیمت بیضابطهای را شاهد بودهایم.
وی درباره دلایل این گرانی اضافه کرد: اول اینکه برابر روند هر سال در اسفند ماه بازار فولاد با گرانی مواجه میشود. از جمله اینکه عده ای خرید برای فروش در سال آینده انجام میدهند. بخصوص اینکه برخی کارخانجات فعالیت خود را در روزهای پایانی سال تا پایان تعطیلات رسمی سال جدید متوقف و تعطیل میکنند که این مسأله در افزایش قیمت تأثیرگذار است.
افزایش تعرفه و گران شدن جهانی فولاد
وی افزایش تعرفه واردات و گران شدن فولاد در بازار جهانی را از دیگر عوامل مؤثر در افزایش نرخ آهن و دیگر اقلام فولادی اعلام کرد و یادآور شد: برخی کارخانجات فولاد کشور فعالیت خود را از 15 اسفند تا هفتم فروردین متوقف کردند، لذا در این ایام محصولات تولیدی این واحدها در بازار توزیع نشد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این میزان افزایش نرخ آهن و اقلام فولادی قابل پیش بینی بود، گفت: بله بخصوص اینکه برخی کارخانجات از طریق سایت و شبکههای مجازی مانند تلگرام خبر تعطیلی و متوقف شدن تولید را تا پایان تعطیلات رسمی سال جدید اعلام کرده بودند.
وی در ادامه با اشاره به رکود بیش از دو ساله در بازار آهن تصریح کرد: این مسأله سبب شده است، در بازار خرید و فروش آهن خبری نباشد البته افزایش بیضابطه مالیاتها نیز به طور خاص در بروز این مسأله تأثیرگذار بوده است.
ابطال پروانه 250 واحد
عطایی با اشاره به ابطال 250 پروانه فعالیت واحد خرید و فروش آهن آلات در مشهد به دلیل افزایش عملکرد بیضابطه در حوزه مالیات اظهار داشت: البته با تفاهمنامه فی مابین اتاق اصناف، معاونت مالیات بر ارزش افزوده استان و اتحادیه در راستای تعامل بیشتر مقرر شد، واحدهای تحت پوشش این صنف 70 درصد از اصل مبلغ مالیات را پرداخت کنند که اگر این پرداخت 100 درصدی باشد، جرایم مالیاتی نیز به طور کامل بخشیده میشود. این تفاهمنامه از خرداد ماه سال گذشته وارد فاز اجرا شد که البته این اقدام اداره کل مالیاتی قابل تحسین است.
وی با بیان اینکه اجرای آزمایشی طرح مالیات بر ارزش افزوده از سال 89 آغاز و از سال 90 رسماً ابلاغ شد، گفت: به دلیل نرخ بالای مالیات بر ارزش افزوده و نبود درآمد به خاطر کسادی بازار، بسیاری از واحدها قادر به پرداخت میزان مالیات تعیین شده بخصوص در بخش مالیات بر ارزش افزوده نبودند، لذا شماری از آنان نسبت به ابطال پروانه فعالیت اقدام کردند.
وی اضافه کرد: البته به دلیل خلأ قانونی 150 واحد از این واحدها با هدف فرار از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نسبت به ابطال پروانه فعالیت در صنف آهن آلات اقدام و در مقابل نسبت به اخذ پروانه فعالیت در صنوف همگن مانند جوشکاری که هنوز مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نیستند، اقدام کرده اند که این مسأله ضمن اینکه به ضرر اداره مالیات است، کار ساماندهی این افراد را نیز با مشکل مواجه میکند.
بعید بودن خروج از رکود
رئیس اتحادیه صنف آهن آلات ساختمانی مشهد درباره پیش بینی وضعیت بازار خرید و فروش آهن در سال جاری تصریح کرد: یکسری عوامل و موانعی وجود دارد که اگر رفع نشود، بعید است که بازار از وضعیت رکود فعلی خارج شود.
عطایی در خصوص تأثیر افزایش پنج تا 20 درصدی اقلام فولادی در تحرک این بازار خاطرنشان کرد: همان طور که اعلام اعطای وام و تسهیلات 160 میلیون تومانی برای خرید مسکن نتوانست تحرکی را در بازار ساخت و ساز مسکن ایجاد کند، گران شدن پنج تا 20 درصدی اقلام فولادی نیز در تحرک بازار آهن تأثیری نخواهد داشت.
وی ادامه داد: باید موانع و عوامل اصلی برطرف شود. به عنوان مثال برای تولیدکنندگان فولاد عرصه فعالیت از طریق اعطای تسهیلات و مشوقهای فعالیت در نظر گرفته شود و همچنین راه حل برون رفت از این وضعیت افزایش صادرات است .
وی با بیان اینکه بر اساس برآوردها 200 شغل در ارتباط مستقیم با ساخت و ساز و بازار مسکن است، گفت: طی سال گذشته سه کارخانه تولید شمش فولاد در مشهد به دلایلی مانند افزایش هزینههای جانبی نظیر برق، گاز و آب و نیز افزایش مالیات تعطیل
شدند.
وی اضافه کرد: در حالی که به اذعان برخی از وزرا بیش از دو سال است که رکود بر بازار حاکم است، چرا باید مالیات به طور بیضابطه افزایش یابد. لذا مسؤولین با هدف رونق گرفتن بازار و تولید باید برای این قبیل موانع تدابیری بیندیشند.
نظر شما